Grupo MCI | Tia Santa Restaurant · Barcelona
Tia Santa Restaurant by Grupo MCI
Linear Flex Basic,Downlight New Tria,EuroSpot Led Disc
22324
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22324,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.9,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Tia Santa Restaurant · Barcelona

Tia Santa is a new healthy food restaurant chain that wants to offer customers healthy, tasty and sustainable cuisine. Vilalta Arquitectura Studio was commissioned to design the first restaurant in the heart of Barcelona, near the crossroads of the main avenues Passeig de Gràcia and Diagonal.

 

For the restaurant, the interior composition was studied considering the distribution of existing space, which consisted of three levels connected by stairs. The reception area was placed at the intermediate/street level. The upper level was converted into the main dining room and the basement was transformed into a space for groups and the restaurant technical areas.

 

The whole lighting system, direct and indirect, was designed and built using LED technology by Grupo MCI.

 

To provide a visual comfort for the customers on the tables from the main dining room, a 8 meters linear lighting suspension with Flex Basic Linear 16.8 W/m in warm white (2700 K) on an aluminum profile with opal diffuser, was designed.

 

As indirect lighting small pieces (30 cm) of Linear Flex Basic 4.8W/m in warm white (2700K) was integrated between ceiling and walls made of pine wood, providing high performance indirect lighting.

 

Linear Flex is a very flexible range of products that can be installed easily onto any surface. Its small size enables it to be seamlessly integrated into any architectural spaces.

 

The light sculpture of 200 resin balls over the entrances was light up with the New Tria Downlight 6W. The impressive sculpture was designed by Vilalta Architecture Studio.

 

Other luminaires installed; at the dining room from the basement 3 phase track projectors Led Disc Eurospot 800 lumens 2700K was used, and at the windows decorative pendant luminaries Enola LED were placed.

 

The whole project incorporates natural materials from sustainable sources: floors and tabletops made of bamboo and ceilings and shelves made of pine wood. Nature is incorporated into the interior design with a modular vertical garden system placed at the entrance and at the back of the dining room salad bar. Also, at the basement, nature is presented in a large natural parterre.

 

CREDITS
Architecture Studio:
Vilalta (www.vilalta.cat) by Xavier Vilalta

Category

Portfolio, Restaurants

Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies más información / learn more

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar